Sport programok (Bükkösd Kid's) - Bükkösd

Sport programok (Bükkösd Kid's) - Bükkösd

Bükkösd Község Önkormányzat szervezésében kétnapos sportrendezvényt szerveztünk. Első nap egészséges életmód tanácsok témában. Célja, hogy ismertessük az iskoláskorú fiatalokkal az egészségmegőrzés fontosságát, és tájékoztatást kapjanak az egészséges életmódról. Az előadásokat a Bükkösdi Általános Iskolában tartottuk. A megnyitót követően a gyerekek előadásokat hallgathattak meg a témában:

·         Mindennapi testmozgás és egészséges táplálkozás (Györe Valéria iskolaigazgató előadása 50 perc)
·         Testnevelés fontossága (Császár Csaba testnevelő pedagógus előadása 50 perc)
·         A Sport és a személyiség (Szegő Andrea pedagógus és egészségügyi szakember előadása 35 perc)

A sport egyik jótékony hatása az autonóm gondolkodás elérése. A sportról tudjuk, hogy már fiatal korban is nagy közösségteremtő erővel rendelkezik. Az elmúlt évtizedekhez képest csökkentek az iskola és iskolán kívüli sportolási lehetőségek. A diákok társadalmi és szocializálódó képessége csökkent a sok számítógép, internet és tv előtti szabadon eltöltött idő, amely során egyre nehezebben nyílnak meg és élnek közösségi életet.

Az előadásokat követően az iskola tanulói és a kísérő tanárok közösen lesétáltak a sporttelepre, ahol egy erre a célra épített akadályfutó pályán mérették meg erejüket és kitartásukat. A verseny előtt elfogyasztották a frissítőket. Az akadályok közt szerepelt: füves futópálya, körbála mászás, háló alatti kúszás, palánkugrás, autó abroncs szlalom. A futóverseny közös bemelegítéssel és pályaismertetővel kezdődött. Több kategóriában indítottunk csapatokat (pl. alsós fiúk, alsós lányok, felsős fiúk, felsős lányok) ahol az első három helyezett értékes jutalomban részesült pl: (oklevél, okos óra, gördeszka, sporteszközök). A pálya nagyon népszerű lett a gyerekek köreiben, nagy versengés és szurkolás alakult ki a futamok alkalmával. A futamok után következett az eredményhirdetés, ahol a legjobbak értékes ajándékokat nyertek. Az eredményhirdetést követően közösen visszasétáltak az általános iskolába, ahol a programok zárásaképpen rövid pihenőt követően megebédeltek.